string(4) "page" string(3) "cms"

<< Zatvorite meni

Dobrodošli na našu online prodavnicu vina!

Kontakt info: 063/558-679, 063/298-899

Meni

Nemate proizvoda u korpi.

Dom Perignon

Mladi monah Pierre Pérignon 1668. godine stupa na dužnost kao podrumdžija i prokurator Benediktanske opatije na severnim padinama Merne, u srcu Šampanje.

Za mladog monaha od 30 godina, trebalo je imati izuzetnu hrabrost i vizionarski duh da bi se upustili u to. Sve do smrti 1715. godine, njegova ambicija je bila javno poznata: „Da napravi najbolje vino na svetu“.

 

Više od tri veka kasnije, kuća Dom Pérignon odražava vizionarski pristup svog osnivača, koji se naširoko smatra duhovnim ocem šampanjca.

Svaka nova berba je jedinstven kreativni čin, pozivajući izvanredan stil vina da ga samo Chef de Cave može proglasiti „vintage godine“.

 

"Svaka berba daje različito grožđe. Ako grožđe ne ispunjava standarde Dom Pérignon-a, te godine neće biti vintage šampanjca.“ - rekao je Dom Pérignon Chef de Cave Richard Geoffroy.

Pierre Perignon je u 17. veku kada mehurići nisu bili na ceni, silno potrudio da ih ukloni iz svojih vina. Navodno je jednom prilikom Pierre Perignon, dok je isprobavao vino iz boce koja je eksplodirala, pozvao saradnike rečima: „Dođite, ja pijem zvezde”! Posle njegove smrti vino Dom Perignon proizvodilo se u malim količinama, a danas je ovaj šampanjac, kojeg su obožavale aristokrate, sinonim za luksuz, bogatstvo, slavu... Ponekad se u saradnji sa slavnim ličnostima, koje ga obožavaju, proizvode limitirane serije. Pre nekoliko godina dizajner Karl Lagerfeld izbacio je "Dom Perignon rose gitaru", koja se sastojala od šest boca šampanjca iz 1966. godine i tri kristalne čaše, spakovane u roze gitaru, čija je cena bila 100.000 evra!