string(4) "page" string(3) "cms"

<< Zatvorite meni

Dobrodošli na našu online prodavnicu vina!

Kontakt info: 063/558-679, 063/298-899

Meni

Nemate proizvoda u korpi.

Krug

Kada je Johann-Joseph Krug osnovao  Krug šampanjsku kuću 1843. godine, njegov san je bio da njegovo ime nosi izuzetan šampanjac. Da bi to postigao postavio je nekoliko pravila među kojima je najvažnije: nikada ne praviti kompromis kada je reč o kvalitetu.

Šest generacija kasnije, Johann-Joseph Krug je priznao svojim naslednicima doslednost izvrsnosti. Krug je jedna od retkih šampanj kuća koji proizvode samo vrhunske blendove.

Krug šampanjci su napravljeni od pažljivo biranog grožđa sorti Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier.

Formula velikih vina je uprošćeno predstavljena kao suma idealnih uslova u idealnom vinogradu, koji je vinogradarski negovan precizno i do tančina. Oni koji pišu o vinu u tu jednačinu obavezno dodaju i „kulturološki“ činilac. Evo jednog tipičnog komentara svetski poznatog pisca Hju Džonsona: „Veliko vino – to je umetničko delo, koje je u stanju da kod nas izazove estetski užitak višeg reda“. I to je sve tačno, ali ostaje pitanje: koliko su ljudi, koji mogu sebi da priušte burgundski gran kru ili najbolja vina Bordoa, u stanju i da razumeju ta vina i sve ono što stoji iza njih? Planina Olimp i glavno svetilište šampanjskih vina. „Krug počinje tamo gde završava šampanjac“, – upravo tako, bez ikakve lažne skromnosti, glasi moto ove šampanjske kuće. On ima i bukvalno značenje, jer bazni, nevintažni šampanjac Krug Grand Cuvee, kojim počinje hijerarhija kvaliteta Krug-ovih šampanjaca – košta koliko i najskuplji šampanjci ostalih proizvođača. Mnogi Krug šampanjac  kupuju radi prestiža, ali i najbolji poznavaoci vina se slažu da su to vina unikatnog stila, neponovljivo slaganje bogatstva, strukture, višeslojnosti i kristalne čistoće, koje je neko definisao kao „klasični paradoks Kruga".