string(4) "page" string(3) "cms"

<< Zatvorite meni

Dobrodošli na našu online prodavnicu vina!

Kontakt info: 063/558-679, 063/298-899

Meni

Nemate proizvoda u korpi.

Matalj Vinarija

Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višedecenijsko negovanje porodične tradicije pravljenja vina, temelji su na kojima je nastala vinarija Matalj.

Ljubav prema vinarstvu, usavršavanje veština koje se prenose kroz generacije, i ovladavanje modernim saznanjima afirmišu želju vinarije Matalj da plodove ličnog ulaganja podele sa svim pravim poštovaocima vina. I više od toga, vizija i obaveza vinarije Matalj je da izvanredan potencijal negotinskog kraja ne samo očuvaju, već sasvim obnove i tako vrate Negotin na vinarsku kartu Evrope, gde je oduvek i pripadao.

Darežljivost zemlje i autentični vinarski stil zajedno čine da vina Terasa Chardonnay, Terasa Sauvignon, Kremen Cabernet Sauvignon, Kremen Kamen i Dušića Rose vinarije Matalj, odišu prepoznatljivim kvalitetom i kompleksnošću.

MIHAJLOVAČKO VINOGORJE - Vinograd Dunavska terasa

Živopisno Mihajlovačko vinogorje sa dugom tradicijom bilo je dovoljan razlog da prvi vinograd vinarije Matalj, raspoređen na površini od oko 12 ha, nikne upravo na dunavskoj terasi iznad reke.

Raznovrsno i strukturalno zemljište sastavljeno uglavnom od rečnih nanosa šljunka, peska i gline, jedinstvena klima sa dosta sunčanih dana, malo padavina i hladne septembarske noći stvaraju uslove za optimalno sazrevanje sa jedne strane, a opet očuvanje kiselina i svežine posebno belih sorti grožđa, sa druge strane.

RAJAČKO VINOGORJE - Vinograd Kremenjača

U ataru sela Tamnič na strukturalnom i pre svega kamenitom zemljistu, nadmorskoj visini od 220-250 m, zaštićen od dejstva hladnih vetrova planinama Deli Jovan i Stol, sa jedinstvenom mikroklimom formiranom pod uticajem reke Timok na površini od 5 ha prostire se drugi vinograd vinarije Matalj – Kremenjača.

Topla proleća, veoma sunčana leta, duge i suve jeseni u kombinacija sa zemljištem pogoduju kasnom sazrevanju crvenih sorti grožđa, i među njima najzahtevnijeg Cabernet Sauvignon od kog i nastaje vino Kremen.