string(4) "page" string(3) "cms"

<< Zatvorite meni

Dobrodošli na našu online prodavnicu vina!

Kontakt info: 063/558-679, 063/298-899

Meni

Nemate proizvoda u korpi.

Vinarija Trimbach

Istorija vinogradarstva vinarije Trimbach datira iz 1626 godine.

Od tada pa do danas 12 generacija vinara iz porodice Trimbach neumorno privlači pažnju svetske vinske publike svojom strašću za vinima iz Alsace, osiguravajući tako da se vina koja proizvode konstantno ističu najvišim kvalitetom i autentičnošću, strpljivo gradeći svoju reputaciju i tradiciju skoro 400 godina unazad. Njihov entuzijazam i ambicija održavaju tako porodičnu tradiciju staru skoro četri veka, dovodeći svoja vina do vrhunca savršenstva. Sve ovo čini “Trimbach stil” referencom za Alzaska vina širom sveta.

Vinarija Trimbach smeštena je u samom srcu sela Ribeauville na vinskom putu između vinograda i planine Vosges.40 hektara vinograda od kojih se sastoji imanje Trimbach protežu se na 50 parcela i 6 sela uključujući Ribeauville,Bergheim i Hunawihr. Sami vinogradi u podnožju planine Vosges, maksimalno izloženi sunčevom svetlu nude bogat mozaik zemljišta od krečnjaka, peska, gline, laporca, tako da ova prirodna svojstva pruzaju savršene uslove za uzgoj aromatičnih sorti grožđa: Riesling, Gewurztraminer, Muskat, Pinot Gris i Pinot Blanc.

Ipak prava strast porodice Trimbach leži u Rieslingu jer ga njegova divna svežina, voćnost, prekrasna kiselost, elegancija i pedigre čine jednim od najboljih belih vina na svetu.

Umetnost Pierre Trimbacha koji je danas glavni winemaker vinarije zadužen za vinifikaciju i rad u podrumu je da obezbedi idealan balans i ravnotežu, kontroliše kiselost njegovih vina i po tom stilu postao je poznat i cenjen kod ljubitelja suvih i elegantnih vina koji su znali da prepoznaju čistoću, sortni karakter, nijanse berbe i autentičnost teroara. Posle flaširanja njihova premium bela vina odležavaju u podrumu od 5-7 godina pre izlaska na tržište što je vreme potrebno za postizanje ove visoko željene savršene ravnoteže.

Kao rezultat svega ovoga danas Vinarija Trimbach ima zavidnu reputaciju kvaliteta: od veoma pristupačne klasične Alsace linije, preko Reserve i Reserve Personnelle pa sve do njihovih “iconic” vina Clos Sainte Hune i Cuvee Frederic Emile svako vino se smatra standardom kvaliteta, doslednosti i stila.

Vinarija Trimbach izvozi vise od 85% svojih vina, koja su pozicionirana na vinskim kartama najprestižnijih restorana Evrope, Azije, Severne i Južne Amerike, Australije i Afrike. Svi najbolji kuvari i sommelieri sveta znali su da prepoznaju tu retku ravnotežu između voćnosti, prekrasnih kiselina i mineralnosti koja može garantovati uspešno uparivanje vina sa hranom. Od tradicionalne kuhinje Alsace, do Francuske, Azijske ili Orijentalne gastronomije, vina Perre Trimbacha su savršeno rešenje u potrazi za idealnim uparivanjem vina i hrane…