string(4) "page" string(3) "cms"

<< Zatvorite meni

Dobrodošli na našu online prodavnicu vina!

Kontakt info: 063/558-679, 063/298-899

Meni

Nemate proizvoda u korpi.

Vinarija Zvonko Bogdan

Istorija se nastavlja. 2000 godina Palićko vinogorje je tradicionalni vinarski kraj. Tu lepu tradiciju nastavlja Vinarija Zvonko Bogdan.

Vinarija Zvonko Bogdan se nalazi na istočnoj obali jezera Palić, na samom severu Srbije i izgrađena je u stilu secesije karakteristične za tradicionalnu arhitekturu Palića. U svojoj unutrašnjosti Vinarija Zvonko Bogdan krije najmoderniju francusku tehnologiju, a enterijer vinarije uređen je po uzoru na francuske vinske zamkove.

Specifično zemljište, umerena kontinentalna klima i najplemenitije sorte vinove loze vekovima daju vrhunska vina harmoničnog ukusa, intenzivnog mirisa i mekanih tanina koja su postala poznata i van granica naše zemlje.

Karakter i ukus vina u velikoj meri zavisi od tipa zemljišta na kojem je posađena vinova loza. Vinova loza može da se sadi svuda, ali je zemljište jedinstveno i nepromenljivo.

Vinarija Zvonko Bogdan poseduje 56 ha vinograda koji se nalaze na tri različite parcele - Palić, Ludaš i Radić koji se nalaze u krugu od 1000 metara.  Sve tri lokacije su slične strukture (prvih 50 do 70 cm čini zemlja crnica ispod koje se nalazi sloj mineralne gline tvrd kao kamen) a opet imaju svoju individualnost. Zbog specifičnosti ove 3 lokacije pažljivim izborom su rasporedjene  bele sorte (Sauvignon blanc, Pinot blanc, Pinot Grigio i Chardonnay) i crne sorte (Merlot, Cabernet franc i Frankovka) da bi u skladu sa optimalnim zemljištem i povoljnim klimatskim uslovima mogle da razviju svoj maksimalni potencijal.

Pre sadnje vinograda, Vinarija Zvonko Bogdan je uzorke zemljišta nosila na analizu u Francusku-Bordeaux i Nemačku-Geisenheim gde je potvrđeno da se vinogradi vinarije Zvonko Bogdan sade na veoma sličnom zemljištu kao što su vinogradi u Pomerolu i St. Emilionu (Francuska).

Sva vina iz ove vinarije, možete da pogledate OVDE.