string(4) "page" string(3) "cms"

<< Zatvorite meni

Dobrodošli na našu online prodavnicu vina!

Kontakt info: 063/558-679, 063/298-899

Meni

Nemate proizvoda u korpi.

Šampanj vina

Šampanjac treba proživeti, kažu enolozi, stručnjaci za vino, jer on nije samo piće, on je način života. Ne postoji ništa drugo što jače asocira na prefinjenost, otmenost, uživanje, lepotu, hedonizam... Uz penušave mehuriće koji lelujaju u elegantnoj, uskoj, visokoj čaši, simbolu glamura i luksuza, slave se rođenja, venčanja, godišnjice, važni trenuci, praznici... Šampanjskom penom proslavljaju se i pobede, a Napoleon je za šampanjac rekao: "Kada pobediš, zaslužio si ga! Kada izgubiš, potreban je!“

* Zakonski je regulisano da samo vino proizvedeno tradicionalnom metodom u Champagne regiji, može da se naziva šampanjcem. Ostalo su penušava vina. U skladu sa tim, pre četiri godine 3.000 boca penušavog vina proizvedenog u Kaliforniji, sa oznakom "šampanjac", uništeno je na zahtev predstavnika belgijske vlade.

* Šampanjac ne smete dugo da držite u frižideru, smetaju mu vibracije motora, ako kupite malu bocu morate odmah da je popijete jer ne sme dugo da stoji. Uvek se služi hladan, u visokim i izduženim čašama kako bi se mehurići što duže održali. Idealna temperatura je 7 do 9 stepeni, a boca se često pre otvaranja nalazi u kibli, posudi sa ledom i vodom, jer to čini da šampanjac možemo da otvorimo sa manje prskanja. Zato, prilikom otvaranja, bocu nagnite pod uglom od 45°, jednom rukom držite za čep, drugom lagano okrećite bocu, sve dok ne registrujete kratak zvuk i čujete prepoznatljiv šum. Čaše napunite do dve trećine... i slavlje može da počne.

Ovo su neke od zanimljivosti o najluksuznijem vinu na svetu, a na našem sajtu prodajavina.com možete pronaći najbolju ponudu, koja će Vas zadovoljiti i učiniti da se radujete životu sa više stila... Potrudićemo se da Vas uvek iznenadimo sa nekim lepim propratnim poklonom koji će utisak o vinu samo da poveća, i da uočite da smo za Vas izabrali vodeće brendove u svetu šampanjaca.