string(4) "page" string(3) "cms"

<< Zatvorite meni

Dobrodošli na našu online prodavnicu vina!

Kontakt info: 063/558-679, 063/298-899

Meni

Nemate proizvoda u korpi.

Veuve Clicquot

Godine 1772. Philippe Clicquot je osnovao vinariju pod imenom Clicquot. 1798. godine njegov sin Francois koji je nasledio porodični posao venčao se sa Barbarom Nicole Ponsardin.

Nakon smrti Francoisa 1805. godine mlada udovica Barbara je odlučila nastaviti posao pokojnog supruga. Žena sa vizijom je postala pokretačka snaga koja stoji iza prestižnog i uspešnog brenda koji je 1810. godine preimenovan u Veuve Clicquot Ponsardin.

Korak po korak, Madame Clicquot je koristila svoje veštine kako bi razvila izuzetno vinogradarsko područje koje se sastoji od 515 hektara u samom srcu regije Champagne.

Danas u Francuskoj i širom sveta Veuve Clicquot brend gradi temelje na savremenost i hrabrost sa naglaskom na kvaliteti i stručnosti. 

I još jedan kuriozitet vezan je za penušavo vino koje je proizvodila madam Cliquot. To je ujedno najstariji očuvani šampanjac na svetu. Godine 2012. Ronioci su na dnu Baltičkog mora, na granici između Švedske i Finske, pronašli olupinu broda koji je prevozio francuski šampanjac ali nije uspeo da stigne na odredište.

U njemu su bile i boce "Udovice Clicquot", savršeno očuvane i pitke, jer je na toj dubini mora temperatura i zimi i leti ista, oko 5 stepeni, a pritisak savršen, što je sprečilo papmpure da iskoče iz boca. Dve boce odmah su prodate na aukciji, za 54.000 evra!

I jedna od najpoznatijih žena sveta, lepa Francuskinja markiza Pompadur rekla je da je šampanjac jedino vino koje ženu drži lepom i posle pića. Tako je šampanjac godinama osvajao i polako dostizao najblistaviju slavu među vinima.