string(4) "page" string(9) "amlanding"

<< Zatvorite meni

Dobrodošli na našu online prodavnicu vina!

Kontakt info: 063/558-679, 063/298-899

Meni

Nemate proizvoda u korpi.

Vinarija Erdevik

Vinarija Erdevik nalazi se u selu Erdevik u Sremu na zapadnim obroncima Fruške Gore.

Blago zatalasan, sa dve strane okrużen Fruškom groom,a sa druge dvema ravnicama, na 140 metara nadmorske visine Erdevik je jedno od najlepših sela Srema.

Samo ime, mesto je najverovatnije dobilo od mađarske reči ERDOVEG što znači predeo pod šumom.

U Erdeviku je prva loza zasađena još 276 god. u vreme cara Proba.

Od tada pa do današnjih dana pogodna i pitoma klima Fruške gore je u ovom kraju podsticala razvoj vinarstva i naviku uživanja u vinu.

Vinarija Erdevik danas je spoj modernog i tradicionalnog gde se proizvodnja vrhunskih vina radi isključivo iz sopstvenog vinograda na desnoj obali Dunava.

 

U Krčedinu, na mestu gde padine Fruške gore postaju pitome i blage, na njenom najistočnijem delu, sasvim uz Dunav, nalaze se vinogradi Vinarije Erdevik. Lokalitet Breskvik smešten je iznad sela Krčedina, a na njemu, na idealnih stotinak metara nadmorske visine, sazrevaju šardone, kaberne, merlo, beli sovinjon i širaz.Breskvik se pokazao idelanim jer se na njemu ukrštaju najbolji klimatski i zemljišni uticaji koje nudi Fruška gora.Vinograde preko dana greju dva sunca: ono nebesko i ono koje se odbija o dunavsko vodeno ogledalo, pomažući grožđu sa sazri na pravi način, postajući slatko, sočno i jedro. Tokom letnjih i jesenjih noći, sa zapada, niz šumovite obronke Fruške gore, u vinograde se spušta hladan vazduh, čuvajući kiseline i voćnu svežinu u grožđu, što vina čini savršeno balansiranim.  Tlo je ovde slojevito, prepuno minerala, što vinima daje čvrstinu i kompleksnost. 

U Vinariji Erdevik naglasavaju : “Svoje vinograde pazimo, negujemo i beremo ručno, birajući samo najbolje i najzdravije grozdove za svoja vina. Ugledamo se na tradiciju, poštujemo podneblje i pravimo vina za budućnost.”

Trenutno nema proizvoda u ovoj kategoriji.