string(4) "page" string(3) "cms"

<< Zatvorite meni

Dobrodošli na našu online prodavnicu vina!

Kontakt info: 063/558-679, 063/298-899

Meni

Nemate proizvoda u korpi.

Vinarija Kovačević

Fruška Gora,nekada,malo ostrvo u Panonskom moru a danas zaštitnica vojvođanske ravnice. Na svojim južnim padinama skriva prigradsko naselje Irig, bogato tradicijom, kulturom i plodnom zemljom. Irig je bio najveći srednjevekovni grad u Sremu a ovaj prostor očuvao je  pregršt kulturno-istorijskih spomenika a plodno zemljište iskorišćeno je za gajenje vinove loze i proizvodnju vina.

Vinarija Kovačević Ima tradiciju gajenja vinove loze i proizvodnje vina dužu od 100 godina. Miroslav Kovačević je treća generacija vinogradara i vinara u svojoj porodici. Vinarija Kovačević se nalazi u slikovitom delu Iriga, ispod pravoslavne crkve, nedaleko od centra varošice. U svom posedu vinarija Kovačević ima 10 ha vinograda, , kao i  70 ha vinograda u zakupu, koji se nalaze na južnim padinama Fruške Gore, Sremskog rejona, Fruškogorskog vinogorja, na nadmorskoj visini od 230 metra gde je srednja godišnja temperatura 11° C, a srednja temperatura za vreme vegetacije vinograda je 17° C.

Godine 2001. izgradjena je  nova vinarija u koju je ugrađena moderna vinarska oprema i primenjuju se kako savremena tehnologija, tako i tradicionalna metoda proizvodnje vina. Tada je vinarija Kovačević proizvodila oko 10 000 litara, da bi se iz godine u godinu proizvodnja povećavala i danas iznosi preko 500 000 boca godišnje.

Vinarija Kovačević se pre svega poznaje po Chardonnay-u i  Aureliusu ali svoj put do ljubitelja dobrih vina i  najprobirljivih vinskih hedonista  pronašli su i  Rajnski rizling, Sauvignon blanc, Traminac, Rosetto, crveni i beli Bermet.

Vinarija Kovačević saradjuje i sa brojnim vinogradarima iz regiona, koji obradjuju preko 200 ha vinograda. U ovim vinogradima se uzgajaju vrhunske sorte: Rajnski i Italijanski rizling, Sauvignon, Chardonnay, Traminac, Cabernet, Merlot, od kojih nastaju vina već prepoznatljivog kvaliteta, sa naglašenim sortnim karakterom.

Kompletan asortiman ove vinarije pogledajte OVDE.